Noora Tirkkonen, artenomi

Koulutus

Opiskelin Mikkelin ammattikorkeakoulussa muotoilua ja suuntautumisvaihtoehtoni oli teatteripuvustus. Eniten olin kiinnostunut historiallisista puvuista, esiintymisasuista ja näyttävistä juhlapuvuista. Opinnäytetyöni aiheena oli esiintymisasun suunnittelu itämaisen tanssin harrastajaryhmälle. Valmistuin artenomiksi joulukuussa 2013.

Työkokemus

Opintoihin kuuluvat työharjoittelut suoritin morsiuspukuliikkeissä. Merkittävin harjoittelupaikka oli The Couture Company Birminghamissa, Englannissa. Sain osallistua uniikkien morsiuspukujen valmistukseen sekä sain arvokasta kokemusta korsettien valmistuksesta.

2014 loppupuolella kävin yrittäjäkurssin ja keväällä 2015 perustin oman yrityksen Kuopion keskustaan. Yrityksen toiminta kesti valitettavasti vain puoli vuotta, mutta sinä aikana opin paljon yrityksen pyörittämisestä, tein korjausompeluja morsius- ja juhlapukuihin ja valmistin muutamia mittatilauspukuja.

Nykytilanne

Tällä hetkellä olen suuntaamassa toiselle alalle, mutta teen edelleen kotoa käsin mittatilaustöitä, jos niille on kysyntää.